Jongeren

Jongeren AutoverzekeringIedere automobilist is verplicht om voor zijn of haar auto minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Voor een 18-jarige automobilist betekent dit nogal wat, wat over het algemeen is een autoverzekering voor jongeren meer dan 2 keer zo duur als voor een automobilist die ouder dan 24 jaar is. Jongeren vallen volgens verzekeraars nou eenmaal in een groep met een hoger ongevalrisico, waardoor zij veel hogere tarieven voor jongeren hanteren dan voor oudere automobilisten. Volgens de statistieken is de kans op een ongeluk bij jonge bestuurders groter dan bij oudere bestuurders. Hierdoor ligt de premie voor jonge bestuurders ook hoger.

Regelmatige bestuurder
Veel jongeren denken voor die hogere kosten een oplossing te hebben gevonden door bijvoorbeeld de verzekeringspolis op naam van één van beide ouders te zetten. Hierdoor betalen ze natuurlijk veel minder premie, maar pas op, dat is bij de wet namelijk verboden. Als de autoverzekeraar bij een ongeval ook maar enige twijfel heeft over wie de regelmatige bestuurder is, kunnen ze een fraudeonderzoek instellen. In het ergste geval kan de verzekeraar beslissen om niet tot uitkering over te gaan. Een bijkomend probleem is dat de jongere in dit geval ook zelf geen schadevrije jaren opbouwt. Hierdoor moet hij of zij later als ze wel een autoverzekering op eigen naam krijgen alsnog het volle pond betalen.

Autoverzekering voor jongeren
Iedere bestuurder die net zijn of haar rijbewijs heeft gehaald wil natuurlijk graag een eigen autootje kopen, vooral als ze jong zijn. Bij een auto hoort een passende autoverzekering. Voor jonge autobestuurders kan dit echter nog wel eens een probleem zijn, want als jongeren hebben nou eenmaal minder te besteden, terwijl verzekeraars over het algemeen meer premie berekenen bij jonge bestuurders. Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben daarom weleens een speciale autoverzekering voor jongeren, echter lang niet alle verzekeraars doen hier aan mee. Een jongeren autoverzekering wordt doorgaans aangeboden voor jongeren tussen de 18 en 24 of 25 jaar.

Waarom een autoverzekering voor jongeren afsluiten?
Ondanks het feit dat je als jongere automobilist (veel) meer premie betaald voor eenzelfde auto als iemand die ouder is, is het toch verstandig om als jongere zelf een autoverzekering af te sluiten. Jongeren kunnen ervoor kiezen om de auto op naam van een van de ouders te zetten om op die manier een lagere premie te betalen, maar dat is niet geheel zonder risico’s zoals eerder al is vermeld.

Schadevrije jaren
Een hogere verzekeringspremie is alleen maar van tijdelijke aard. Iedereen die geen schade rijdt, dus ook jongeren, bouwen namelijk schadevrije jaren op. Des te hoger het aantal schade vrije jaren, des te lager de premie. Met een autoverzekering voor jongeren bouwen deze jongeren dus zelf hun eigen schadevrije jaren op, echter alleen met een eigen verzekering en dus een eigen auto op naam.

Autoverzekering voor jongeren vergelijken
Met name vanwege de hogere premies is het zeker verstandig om de autoverzekering voor jongeren bij diverse verzekeringsmaatschappijen goed met elkaar te vergelijken en ook zeker goed op te letten op de voorwaarden, want ook daar kan veel verschil in zitten. Op die manier kunt u zich heel wat geld besparen.