Waar moet ik opletten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Wanneer je een auto bezit is het hebben van een autoverzekering verplicht en daarom willen wij in dit artikel dieper in gaan op de aandachtspunten tijdens het afsluiten van een dergelijke verzekering. Uit onderzoek van de website Verzekeringvergelijk.nl maakt een overgroot deel van de Nederlandse consument nog niet voldoende gebruik van de mogelijkheden. Welke mogelijkheden er tegenwoordig allemaal zijn en hoe je deze kunt gebruiken zullen we hieronder toelichten.

Online informatie verstrekking en vergelijkingen

Veel Nederlanders gaan nog steeds traditioneel naar hun assurantiekantoor in de buurt om een advies te vragen over de beste autoverzekering. Al deze kantoren ontvangen commissie van de betreffende verzekeraars en zijn daarom in veel gevallen subjectief. Tegenwoordig kun je middels het internet online autoverzekeringen met elkaar vergelijken en kun je alle prijzen en voorwaarden in één overzicht tegen elkaar zetten en een goed onderbouwde keuze maken. Vaak is het afsluiten van een autoverzekering via het internet ook nog goedkoper t.o.v. het consult uur o.i.d. van de betreffende persoon op het assurantiekantoor.

Goedkoop is duurkoop

Het gezegde “goedkoop is duurkoop” is al heel oud maar blijft ook nu van toepassing. Vaak zie je dat de Nederlandse consument automatisch voor de goedkoopste aanbieder kiest, echter zijn dit vaak onbekende verzekeraars of partijen die een laag service niveau bieden. Wanneer je nooit aanspraak hoeft te doen op jouw autoverzekeraar zal dit goed verlopen, echter wanneer je problemen krijgt, zal je merken dat de verzekeraar nauwelijks hulp kan verlenen omdat in de voorwaarden staat dat ze daar niet toe in staat zijn of maar beperkt zijn in de mogelijkheden. Juist op deze momenten wil je kunnen terugvallen op jouw verzekeraar, daarnaast kan het zo zijn dat de verzekeraar ook nog komt met het feit dat ze lang niet alle schade dekken omdat dat ook in de voorwaarden staat. Dan ben je dus goedkoop verzekerd, maar wanneer er zich dan een voorval voordoet zal je alsnog voor een hoge kostenpost op moeten draaien, absoluut iets waar je niet op zit te wachten natuurlijk!