Kenteken opvragen

Kenteken opvragenEen kenteken opvragen doe je om inzicht te krijgen in voertuig gerelateerde gegevens die van belang zijn voor het berekenen van je autoverzekering. Door het kenteken op te vragen krijg je binnen enkele seconden een overzicht van de meest belangrijke RDW voertuiggegevens. De meest belangrijke informatie voor de verzekering zijn de specifieke autogegevens. De verzekering wil namelijk zekerweten dat het kenteken wat zij gaan verzekeren ook echt bij het betreffende voertuig hoort. Je kan dit controleren door het kenteken te controleren op chassisnummer. Controleer of het chassisnummer wat je te zien krijgt met de kenteken opvraag overeenkomt met die van de auto. Tevens is de verzekering geïnteresseerd in de specificaties van het voertuig en de cataloguswaarde. Deze laatste, de cataloguswaarde, speelt een belangrijke rol bij het berekenen van je premie.

Kenteken opvragen om voordelige autoverzekering te berekenen

Het kenteken opvragen is niet alleen handig voor je verzekeraar maar ook voor jou. Inzicht in de nieuwwaarde van een auto helpt je een inschatting te maken van de premie. Ook kun je op basis van het auto kenteken je premie berekenen en vergelijken. Heb je al een verzekering, dan kun je prima nog eens rondneuzen en eventueel overstappen naar een goedkopere autoververzekering. Hoe hoger de nieuwwaarde ofwel de cataloguswaarde van een auto, hoe hoger de premie. Heb je schadevrije jaren opgebouwd dan kun je aanspraak doen op bonus malus korting. Dit is een procentuele korting op basis van het aantal schadevrije jaren. Hoe meer jaren zonder schade en wel verzekert, hoe meer korting. In Nederland is het verplicht om minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering te hebben. Raak je dan betrokken bij een ongeluk dan dekt de verzekering schade die jij toebrengt aan andere. Is het ongeval niet jouw schuld dan dekt de WA verzekering van de tegenpartij jouw schade. Het bedrag wordt bepaald op basis van de auto dagwaarde. Benieuwd wat de dagwaarde van jouw auto is? Een kenteken opvragen laat je direct zien wat de dagwaarde van je auto is.

Er zijn diverse soorten autoverzekeringen, wil je meer weten over de soorten autoverzekeringen? Lees dan verder en kom erachter waartegen je jezelf en je voertuig kunt indekken. Weeg goed af welke verzekering je kiest. Bijvoorbeeld een allrisk verzekering voor een auto van tien jaar oud is onzin, de maandpremie voor zo’n verzekering zal binnen een paar jaar duurder zijn dan het kopen van een gelijkwaardig nieuw voertuig.